Yin yoga

Voel jij je gestrest ? Diepe ontspanning creëer je met Yin yoga in Renkum. Elke maandagavond in de A. Schweitzerschool. Workshops en privé les ook mogelijk.

Wat is Yin yoga

Yin yoga bestaat uit de houdingen uit het Hatha yoga gecombineerd met verschillende disciplines uit de Chinese Taoïstische traditie en Traditionele Chinese Geneeskunde. Bewust aanwezig zijn, diepe ontspanning, beweeglijkheid van gewrichten en soepelheid van bindweefsels komen samen met het stimuleren van levensenergie (Qi). Yin yoga helpt balans te brengen in onze drukke Westerse levensstijl en biedt evenwicht aan de Yang in ons bestaan.
De Yin yoga lessen zijn gebaseerd op een thema. Daarin bestaat een lichamelijk- en subtiel/energetisch aspect, in de vorm van een gewrichtengroep, intentie, emotie, seizoen etc. In de Yin yoga lessen verwerk ik Qigong (Chikung) principes en werk ik vanuit de Vijf Elementen en meridianen.

Waarom Yin yoga?

In onze samenleving is er vooral aandacht voor zoveel mogelijk in zo min mogelijk tijd. Je bent bezig met leren of studeren, je sport hard om gezond te blijven en wanneer je wilt uitrusten doe je dat met een actieve vakantie, of met een actieve geest door tv te kijken of een boek te lezen.

Yin yoga leert je verstillen, contact maken met je lichaam, het helpt je geest en lichaam ontspannen en verjongen. Schept ruimte voor wat je anders aan je voorbij laat gaan.
Wanneer we ons lichaam trainen zijn we vooral bezig met de spieren. We strekken wel wat, maar meer als een mogelijkheid spieren te activeren of te ontspannen. Als tegenhanger voor alle spier oefeningen werk je in Yin yoga aan je bindweefsels. Het is een goede aanvulling op sporten, therapieën en vechtkunsten.

Wat heb je nodig?

In de les maken we gebruik van hulpmiddelen (yoga props) om de juiste mate van rek/werking en ontspanning te vinden in de houdingen.
Er wordt gebruik gemaakt van:
• mat
• kussen
• deken
• bolster
• blokken
• riem
De eerste paar lessen heeft Yinsense leen materialen beschikbaar. Wil je aan je welzijn blijven werken dan is het raadzaam om eigen spullen aan te schaffen. Materialen zijn in overleg aan te schaffen bij Yinsense.

Waar en wanneer?

Op maandagavond is Yin yoga in Renkum, de les wordt gegeven in de gymzaal van de Albert Schweitzerschool.

Wil je een proefles volgen? Dat kan! Een proefles is kosteloos. Aanmelden is nodig. Dat kan via de contactpagina, of via één van de andere contactmogelijkheden.

 

Telefoon en Whatsapp
06 5399 69 05

Email:
info@yinsense.nl