QIgong

Qigong vermindert stress en bevordert de gezondheid.

Wat is Qigong

Qigong (Chikung) is een meer dan 4000 jaar oude Chinese methode om lichaam en geest in balans te brengen en te houden. In Qigong gebruik je ademhalings-, ontspannings- en bewegingstechnieken. Deze technieken zijn nauw verweven met de Chinese martiale tradities en meditatie technieken. Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie; Gong betekent zoveel als “de kunst” of “vaardigheid”. Qigong kun je dus vertalen als “het beheersen van en werken met levensenergie”.

Het regelmatig beoefenen van Qigong, leert je vastzittende energie vrij te maken, oude energie af te voeren en nieuwe energie op te nemen. Dit helpt jou je lichaam gezond te maken en te houden. De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG, TCM Engels) gebruikt Qigong als één van de therapie vormen. Met Qigong oefeningen wordt qi gecultiveerd, beheerst en gestuurd. Qi (chi) is volgens de TCG de kracht die stroomt in al wat leeft.

Waarom Qigong?

Door Qigong te beoefenen verander je mentaal. Je voelt je innerlijk rustiger en toch actief en alert in het dagelijkse leven. Je wordt beter in spanningen van je af te zetten en zit beter in je vel.
Qigong verhoogt het concentratievermogen, de creativiteit en je focus. Qigong heeft een zeer positieve werking voor de mentale en fysieke gezondheid, zowel preventief als curatief en een van de belangrijkste aspecten van Qigong is het ontwikkelen van een scherp bewustzijn.

Wat heb je nodig?

Qigong beoefen je liefst in ruim zittende kleding. Verder is zacht schoeisel  van belang, blootvoets is ook mogelijk. Omdat de lessen beginnen en eindigen met een meditatie is een meditatiekussen geen overbodige luxe.

Waar en wanneer?

Op maandagavond is er Qigong les in Renkum, de les wordt van 20:30 tot 21:30.  Op zondag is les van 9:30 tot 11:00. Beide dagen wordt de les gegeven in de gymzaal van de Albert Schweitzerschool. 

Wil je een proefles volgen? Dat kan! Een proefles is kosteloos. Aanmelden is nodig. Dat kan via de contactpagina, of via één van de andere contactmogelijkheden.

 

Telefoon en Whatsapp
06 5399 69 05

Email:
info@yinsense.nl