Over Stephan

Vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in Oosterse vechtkunsten en filosofie. Vooral de Chinese tradities spraken mij erg aan. Ik keek graag naar kungfu films en wilde dit ook graag beoefenen, alleen was dat in die tijd nog niet erg toegankelijk aanwezig in de omgeving waar ik opgroeide.
Mijn eerste kennismaking met beoefening was via de Koreaanse kunst Taekwondo. Ik heb ook andere vormen beoefend, waaronder karate en wushu. Ik ben rond mijn 20e in aanraking gekomen met Taiji en heb dat jarenlang beoefend, de vorm van Cheng Man Ch’ing en ook wapenvormen.

In de verschillende sporten en scholen miste vaak het filosofisch aspect. Verder leek men weinig te begrijpen van hoe op een gezonde manier het lichaam te versoepelen wanneer het stijf was, spieren te verlengen en bewegingsbereik van gewrichten te vergroten. Hierdoor ben ik menigmaal in een blessure terecht gekomen.

Na de geboorte van mijn kinderen ben ik een tijd gestopt met lessen Taiji volgen. Werk en kinderen vroegen met name de aandacht. Door stress van werk en continu achter de computer werd ik stijf en ging mijn lichamelijke gesteldheid achteruit. Om te ontspannen heb ik Yin yoga ontdekt. Ik merkte dat dit mij zeer ontspande, hoewel ik de ontspanning zelden langdurig aan kon houden. Ik ben thuis de Yin ook gaan oppakken en merkte dat ik sterk vooruit ging in lenigheid. Daarnaast heb ik Taekwondo opgepakt, omdat Yin de helft van het geheel is. Ik pakte ook de basisoefeningen van Taiji weer op.
In eigen beoefening heb ik geleerd hoe ik mij in specifieke gebieden kan ontspannen en deze ontspanning in te zetten in het vergroten van mijn lichamelijke soepelheid. De lenigheid geeft een extra gevoel van ruimte en makkelijkheid van bewegen, op zo een manier welke ik nooit eerder heb gevoeld. Dit wil ik graag delen met diegenen die daar behoefte aan hebben.

Aan de AALO heb ik vervolgens de trainers opleiding Yin Yoga 1 en 2 gevolgd. Verder wilde ik verdiepen in Qigong. Daarvoor volg ik nu de instructeurs-opleiding aan de TAO Chi academy.

Natuurlijk valt er nog veel meer over te vertellen, mocht je geïnteresseerd zijn dan kunnen we het daar vast in persoon over hebben!

Telefoon en Whatsapp
06 5399 69 05

Email:
info@yinsense.nl