Light stepping

In de natuur wandelen en tegelijk werken aan je lichamelijke soepelheid? Bewegen en toch ontspannen?
Met Light stepping maak je een wandeling in een mooie omgeving, werk je aan versterking en beweeglijkheid van je lichaam en neem je bewust de tijd voor jezelf. 

Tijdens Light stepping worden de basisprincipes van Yin en Yang in het lopen en bewegen toegepast. Tijdens de wandeling en oefeningen help ik je in contact met je ademhaling, lijf en zintuigen.

Deze wandeling in de natuur begint met lopen met aandacht voor wat er gebeurt in je lichaam en wat je voelt van elke stap en waar dat nog te voelen is.

Vervolgens voer je een aantal basisoefeningen vanuit Taiji en Qigong uit, waarin de principes van Yin en Yang in beweging aan bod komen. Daarna pas je de principes toe op je manier van lopen op de weg terug naar het vertrekpunt.

Light stepping werkt het best op licht schoeisel met dunne zool, zodat het contact met de grond optimaal is en de stand van de enkel niet of minimaal wordt beïnvloed.

De lessen vinden plaats in de omgeving van de gemeente Renkum rondom de Renkumse beek.

 

heel fijn , light stepping in het bos.  Tijdens het wandelen in het bos maakt Stephan je op een rustige manier bewust van spieren, gewrichten en botten in je lijf. Ook van zintuigen en ademhaling.

De Taiji-oefeningen doen mijn lijf goed heb ik gemerkt. Een vervelende pijn in mijn linkerbeen is sinds de laatste keer oefeningen doen , verdwenen.

A. Botman

Telefoon en Whatsapp
06 5399 69 05

Email:
info@yinsense.nl